Blog om comfy te worden met je marketing

Ben jij klaar om op te vallen in jouw markt? We nemen je graag mee in de wereld van marketing, branding en merkverhalen. 

Merkbureau Comfy blog

Duurzaamheid en merkpersoonlijkheid: de nieuwe branding van 2024

We bespreken de nieuwe trends van 2024 op het gebied van marketing, branding en merkstrategie. Lees verder om te begrijpen hoe duurzaamheid de toekomst van branding zal bepalen.

Lees meer

Meer dan een logo: De kracht van merkidentiteit

Je merkidentiteit is het DNA van je bedrijf. Het is uniek, onveranderlijk en bepaalt wie je bent en waar je voor staat. Het is meer dan alleen een logo of een catchy slogan. 

Lees meer

Waarom een helder merkcommunicatieplan jou laat groeien

Wanneer je jouw merk naar een volgend niveau wilt tillen, is een grondige merkanalyse onmisbaar. Maar wat houdt dit precies in? Een goed merkcommunicatieplan is jouw route naar groei.

Lees meer

Hoe zet je succesvol een nieuw merk op de markt?

Voordat je een succesvol merk kunt opbouwen, moet je eerst je eigen merkidentiteit ontdekken. Wat maakt jou uniek? Je merkidentiteit is de basis voor alle toekomstige beslissingen die je neemt over je merk. 

Lees meer

Onderscheiden in de markt door jouw unieke merkverhaal

Je bedrijf neerzetten is meer dan een website bouwen en visitekaartjes drukken. Het gaat om het creëren van een merk dat jouw passie en waarden weerspiegelt. Het begint bij het ontdekken van jouw unieke merkidentiteit. 

Lees meer
marketing vanuit de merkessentie

Marketing vanuit de merkessentie (voorbeeld van het merk Bever)

Groeien door terug te gaan naar de merkessentie in plaats van marketingtrucs. Een inspirerend voorbeeld hiervan is Bever. Met hun focus op de merkessentie wist Bever de prijs voor het beste marketingbedrijf.

Lees meer
Storytelling in merkpositionering

Storytelling als hulpmiddel voor merkpositionering

In een wereld vol merken en constante informatieoverload is het essentieel om de aandacht van consumenten te trekken en een blijvende indruk achter te laten. Dit is waar storytelling als hulpmiddel voor merkpositionering in beeld komt.

Lees meer
voordelen van marketing uitbesteden

Wat zijn de voordelen van marketing uitbesteden?

Marketing is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf. Het zorgt ervoor dat je merk wordt opgemerkt, dat potentiële klanten geïnteresseerd raken in je producten of diensten en uiteindelijk dat er meer verkopen worden gegenereerd. Maar het uitvoeren van een succesvolle marketingstrategie kan tijdrovend en kostbaar zijn. Daarom kan het uitbesteden van je marketingactiviteiten voordelen bieden voor jouw bedrijf.

Lees meer
schrijven van een merkverhaal

Hoe schrijf je een merkverhaal?

In deze blogpost delen we enkele stappen die je kunt volgen om een verhaal te creëren dat jouw merk authentiek, uniek en herkenbaar maakt. Of je nu een klein of groot bedrijf hebt, of je nu een nieuw merk creëert of een bestaand merk nieuw leven wilt inblazen, deze tips kunnen je helpen bij het schrijven van een merkverhaal dat aansluit bij de waarden en missie van jouw merk en de emoties van je doelgroep aanspreekt.

Lees meer
Merk met merkbeleving

Van bedrijf naar een sterk merk met eigen merkbeleving

Het opbouwen van een sterk merk is een belangrijk aspect van het runnen van een succesvol bedrijf. Het hebben van een merkbeleving die past bij jouw doelgroep helpt je om op te vallen in jouw markt. Je vormt hierdoor een band met je klanten en haalt meer nieuwe klanten uit je marketing. We bespreken hoe je jouw bedrijf kunt transformeren naar een merk met een eigen merkbeleving.

Lees meer
Kracht van een sterke merkvisie

De kracht van een sterke merkvisie

Wanneer we een merkstrategie neerzetten, dan is de merkvisie bijna altijd het eerste onderdeel waar we mee starten. Het is een fundamenteel onderdeel om je merk te laten groeien. Het is de basis waarop je de merkidentiteit en positionering opbouwt. 

Lees meer
Merkstrategie

Waarom is een merkstrategie belangrijk?

Een sterke merkstrategie kan het verschil maken tussen een bedrijf dat succesvol is en een bedrijf dat niet slaagt. Het hebben van een sterke merkidentiteit en boodschap zorgt ervoor dat een bedrijf zich kan onderscheiden van de concurrentie en de aandacht van de doelgroep kan trekken. 

Lees meer
merkidentiteit

Aan de slag met je merkidentiteit

Een sterk merk kan helpen om op te vallen in de markt en om klanten aan te trekken. Maar hoe wordt je een sterk merk? Door jouw merkidentiteit goed neer te zetten, vanuit jouw huidige identiteit en ambitie in de toekomst, kan je vanuit een sterke basis je merk laten groeien.

Lees meer
Merkbelofte

Wat beloof jij je klanten? Zo bepaal je de merkbelofte!

Elk merk doet een belofte aan haar klanten. De merkbelofte is de essentie van dat waar je merk voor staat en wat het uniek maakt ten opzichte van je concurrenten. Het is een belangrijk onderdeel om een sterk en succesvol merk neer te zetten. In deze blog gaan we hier dieper op in en helpen we je om je merkbelofte te formuleren. 

Lees meer
aan de slag met je marketing

Hoe het jou lukt om aan de slag te gaan met je marketing

Beginnen met marketing kan moeilijk zijn. Als je het druk hebt met je product of dienst, is het gemakkelijk om marketing naar de achtergrond te schuiven. Maar als je je bedrijf wilt laten groeien en meer wilt verkopen, moet je ook tijd maken voor marketing!

Lees meer
Visuele identiteit

Visuele identiteit: maakt je merk herkenbaar!

Je visuele identiteit is het eerste wat een potentiële klant van je ziet. Maak je een goede eerste indruk, of niet? Wanneer je een sterk merk wilt worden, dan ontkom je er niet aan om aandacht te besteden aan je visuele identiteit. Hier lees je wat er allemaal onder je visuele identiteit valt en laten we je een voorbeeld zien van een merk dat iedereen visueel herkent.

Lees meer
positionering met een merkverhaal

Een ijzersterke positionering van je bedrijf met je eigen merkverhaal

Om een eigen plek in de markt te claimen, moet je jouw bedrijf positioneren met een eigen verhaal. Dit zorgt ervoor dat je ideale klanten of werknemers aantrekt en onthoudt met jouw unieke eigenschappen. Door een sterk merk met een eigen beleving en emotie te creëren, komen zij naar jou toe in plaats van naar de concurrent.

Lees meer
meer klanten aantrekken

Meer klanten aantrekken, hoe doe je dat? 

Een sterk merk opbouwen kost tijd en levert niet in één dag resultaat op. Tenminste, niet bij ons bedrijf en met ons (lees: geen) budget. Inmiddels hebben we het wat tijd gegeven, nieuwe dingen geprobeerd en kunnen we zeggen dat we weten hoe wij meer klanten kunnen aantrekken. En dat willen we in dit artikel graag met jou delen.

Lees meer
Website marketing

Zo versterkt je website jouw merk

Is jouw website vooral een online visitekaartje, of ben jij heel bewust bezig om jouw ideale klant zo goed mogelijk door je website te begeleiden en hem aan te zetten tot actie? Om de connectie met jouw ideale klant aan te gaan, is het belangrijk om je merkverhaal slim in te zetten.

Lees meer
Doelgroep bepalen

Je doelgroep bepalen: zo doe je dat

Het is onmogelijk om je marketing goed in te zetten zonder je doelgroep echt te kennen. Je doelgroep wordt ook wel je ideale klant genoemd. We horen het nog regelmatig voorbij komen: "Mijn product of dienst is interessant voor iedereen!" We snappen je wens, maar het is niet handig om je marketing hierop in te richten.

Lees meer
merkverhaal in marketing

Je merkverhaal als de basis van sterke marketing

Hoe komt het dat het ene merk je meer aanspreekt dan het andere merk? Dat komt door het merkverhaal. Elk bedrijf heeft een verhaal en een onderneming zal nooit een sterk merk worden zonder verhaal. We vertellen je waarom dat zo is en geven je advies hoe je een merkverhaal schrijft.  

Lees meer
merkverhaal personeel werven

Verhalen inzetten om personeel te werven

De arbeidsmarkt is erg krap momenteel. Het is lastig om goed personeel te vinden. Hoe laat je in deze tijd zien waarom jouw bedrijf leuk is om voor te werven? Hoe val je op tussen alle andere bedrijven op de arbeidsmarkt? Een goede oplossing hiervoor is het inzetten van verhalen.

Lees meer
merkbeleving

Wat is merkbeleving en hoe zet ik het in voor mijn bedrijf?

Kort door de bocht zorgt een goede merkbeleving of 'customer experience' voor meer verkoop van je product of dienst. Niet zo gek dus, dat merken inzetten op beleving. Maar hoe doe je dat?

Lees meer
Storytelling in marketing

3 redenen waarom storytelling in marketing werkt

Er zijn 3 belangrijke redenen waarom storytelling werkt in marketing: een verhaal kun je onthouden, een verhaal kun je doorvertellen en een verhaal kan iemands gedrag beïnvloeden. In dit blog leggen we je uit hoe dit zit.

Lees meer