Blogartikelen

Hier lees je informatieve artikelen over merkstrategie, marketing & branding. 

15

Van bedrijf naar een sterk merk met eigen merkbeleving

Het opbouwen van een sterk merk is een belangrijk aspect van het runnen van een succesvol bedrijf. Het hebben van een merkbeleving die past met jouw doelgroep helpt je op te vallen in jouw markt. Je vormt hierdoor een band met je klanten en haalt meer nieuwe klanten uit je marketing. We bespreken hoe je jouw bedrijf kunt transformeren naar een merk met een eigen merkbeleving.

 

Lees meer

14

De kracht van een sterke merkvisie

Wanneer we een merkstrategie neerzetten, dan is de merkvisie bijna altijd het eerste onderdeel waar we mee starten. Het is een fundamenteel onderdeel om je merk te laten groeien. Het is de basis waarop je de merkidentiteit en positionering opbouwt. 

Lees meer

13

Waarom is een merkstrategie belangrijk?


Een sterke merkstrategie kan het verschil maken tussen een bedrijf dat succesvol is en een bedrijf dat niet slaagt. Het hebben van een sterke merkidentiteit en boodschap zorgt ervoor dat een bedrijf zich kan onderscheiden van de concurrentie en de aandacht van de doelgroep kan trekken. 

Lees meer

12

Aan de slag met je merkidentiteit

Een sterk merk kan helpen om op te vallen in de markt en om klanten aan te trekken. Maar hoe wordt je een sterk merk? Door jouw merkidentiteit goed neer te zetten, vanuit jouw huidige identiteit en ambitie in de toekomst, kan je vanuit een sterke basis je merk laten groeien.

Lees meer

11

Wat beloof jij je klanten? Zo bepaal je de merkbelofte!

Elk merk doet een belofte aan haar klanten. De merkbelofte is de essentie van dat waar je merk voor staat en wat het uniek maakt ten opzichte van je concurrenten. Het is een belangrijk onderdeel om een sterk en succesvol merk neer te zetten. In deze blog gaan we hier dieper op in en helpen we je om je merkbelofte te formuleren. 

Lees meer

10
Hoe het jou lukt om aan de slag te gaan met je marketing

Beginnen met marketing kan moeilijk zijn. Als je het druk hebt met je product of dienst, is het gemakkelijk om marketing naar de achtergrond te schuiven. Maar als je je bedrijf wilt laten groeien en meer wilt verkopen, moet je ook tijd maken voor marketing!

Lees meer

09
Visuele identiteit: maakt je merk herkenbaar!

 Je visuele identiteit is het eerste wat een potentiële klant van je ziet. Maak je een goede eerste indruk, of niet? Wanneer je een sterk merk wilt worden, dan ontkom je er niet aan om aandacht te besteden aan je visuele identiteit. Hier lees je wat er allemaal onder je visuele identiteit valt en laten we je een voorbeeld zien van een merk dat iedereen visueel herkent.

Lees meer

08

Een ijzersterke positionering van je bedrijf met je eigen merkverhaal

Je wilt als bedrijf een eigen plek in de markt claimen. Je wilt jouw ideale klanten aantrekken of werknemers aantrekken. Ze moeten je onthouden met jouw unieke eigenschappen en daardoor naar jou toekomen en niet naar de concurrent. Maar hoe doe je dat? Je kunt jouw bedrijf positioneren door je eigen verhaal te vertellen. Zo zorg je dat jouw bedrijf een sterk merk wordt met een eigen beleving en emotie.

Lees meer

07

Meer klanten aantrekken, hoe doe je dat? 

Een sterk merk opbouwen kost tijd en levert niet in één dag resultaat op. Tenminste, niet bij ons bedrijf en met ons (lees: geen) budget. Inmiddels hebben we het wat tijd gegeven, nieuwe dingen geprobeerd en kunnen we zeggen dat we weten hoe wij meer klanten kunnen aantrekken. En dat willen we in dit artikel graag met jou delen.

Lees meer

06

Zo versterkt je website jouw merk

Is jouw website vooral een online visitekaartje, of ben jij heel bewust bezig om jouw ideale klant zo goed mogelijk door je website te begeleiden en hem aan te zetten tot actie? Om de connectie met jouw ideale klant aan te gaan, is het belangrijk om je merkverhaal slim in te zetten.

Lees meer

05

Je doelgroep bepalen: zo doe je dat

Het is onmogelijk om je marketing goed in te zetten zonder je doelgroep echt te kennen. Je doelgroep wordt ook wel je ideale klant genoemd. We horen het nog regelmatig voorbij komen: "Mijn product of dienst is interessant voor iedereen!" We snappen je wens, maar het is niet handig om je marketing hierop in te richten.

Lees meer

04

Je merkverhaal als de basis van
sterke marketing

Hoe komt het dat het ene merk je meer aanspreekt dan het andere merk? Dat komt door het merkverhaal. Elk bedrijf heeft een verhaal en een onderneming zal nooit een sterk merk worden zonder verhaal. We vertellen je waarom dat zo is en geven je advies hoe je een merkverhaal schrijft.  

Lees meer

03

Verhalen inzetten om personeel te werven

De arbeidsmarkt is erg krap momenteel. Het is lastig om goed personeel te vinden. Hoe laat je in deze tijd zien waarom jouw bedrijf leuk is om voor te werven? Hoe val je op tussen alle andere bedrijven op de arbeidsmarkt? Een goede oplossing hiervoor is het inzetten van verhalen.

Lees meer

02

Wat is merkbeleving en hoe zet ik het in voor mijn bedrijf?

Kort door de bocht zorgt een goede merkbeleving of 'customer experience' voor meer verkoop van je product of dienst. Niet zo gek dus, dat merken inzetten op beleving. Maar hoe doe je dat?

Lees meer

01

3 redenen waarom storytelling in marketing werkt

Er zijn 3 belangrijke redenen waarom storytelling werkt in marketing: een verhaal kun je onthouden, een verhaal kun je doorvertellen en een verhaal kan iemands gedrag beïnvloeden. In dit blog leggen we je uit hoe dit zit.

Lees meer